EGIL och Natur & Kultur

• EGIL är en standard framtagen för att underlätta synkroniseringen av elev- och lärarinformation mellan kommun/skola och leverantörer av digitala läromedel, i detta fall Natur & Kultur.

Detta innebär att endast relevant information som lärare, elever, grupper och kurser skickas från kommunen/skolan till vårt system. Produkt- eller licensinformation skickas inte inom denna integration. För att informationen skall kunna skickas måste konfiguration göras både hos kommun/skola och Natur & Kultur, och båda parter måste finnas med i Moa.

Integration av EGIL hos Natur & Kultur

Natur & Kulturs EGIL-integration är uppsatt för att ta emot relevant information från en kommuns eller skolas klient.

Klienten läser in informationen från kommunens system och skickar över de delarna som servern vill ha (behöver konfigureras). Efter att första synken har gjorts kommer endast de delarna i informationen som har förändrats att skickas.

Innan klienten skickar informationen kommer den att kontrollera att servern finns tillgänglig i Moa-registret som tillhandahålls av Skolfederation. Motsvarande kontroll görs av servern när den sedan tar emot informationen. Detta för att verifiera att båda parterna är betrodda och att de är det de utger sig för att vara.

Konfiguration som görs av kommun/skola

Klienten behöver konfigureras så att den skickar rätt information, i rätt ordning och till rätt server. Den information och ordningen som informationen ska skickas i är följande:

1. SchoolUnit
    2. Student
    3. Teacher
    4. Employment
    5. StudentGroup
    6. Activity

Adressen till servern i test är följande:
    https://egil-dev.nok.se

och i produktion följande:
    https://egil.nok.se

• Mer information om EGIL
    • Mer information om MOA