Att skriva specialtecken – Extramaterial

• Några av de specialtecken som du vill skriva, till exempel i moderna språk, kanske inte finns med på ditt vanliga tangentbord.

I de övningar som finns i vårt kostnadsfria extramaterial, där du behöver skriva ett svar med specialtecken, har du i övningsrutans nedre kant en symbol för tangentbord som du kan trycka på för att få fram och skriva specialtecken med – se bilden nedan.

Det finns också många sätt att skriva specialtecken med hjälp av kortkommandon eller tangentbord på skärmen, och de skiljer sig i olika enheter och system. I Windows kan man till exempel lägga till ett pektangentbord i Aktivitetsfältet och på så sätt kan man lätt ta fram det när man behöver skriva specialtecken. Läs gärna mer om detta i en annan artikel om specialtecken (B. Skriva tecken med tangentbordet).